ZAMÓWIENIA DO 12:00 DOSTARCZAMY NASTEPNEGO DNIA ROBOCZEGO.
Dotyczy jedynie dostawy kurierem! Informacje

Biała polewa Ganache - Biała czekolada 260 g

Kod: F54740
Brak oceny
Marka: Funcakes
32,77 zł –33 %
54999 biela poleva ganache biela cokolada 260 g
32,77 zł –33 % 21,90 zł
Obecnie niedostępne
Pozycja została wyprzedana…

Biała polewa Ganache - Biała czekolada 260 g

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Biała polewa Ganache - Biała czekolada 260 g

Ganache to francuska polewa czekoladowa, która zyskuje coraz większą popularność wśród cukierników. Polewa ganache sprawdza się jako krem i nadzienie do ciastek i deserów, a także polewa do cheesecake, tortów, cupcakes. 

Sposób przygotowania

Gotową białą polewę ganache wystarczy podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę lub klasycznie w kąpieli wodnej. Ganache zestala się w lodówce. 1 opakowanie wystarcza na przykrycie ciasta o średnicy 25 cm, jako podwójne nadzienie tortu  o średnicy 20 cm lub ozdobienie 20 - 25 cupcakes.

1. Jeśli chcesz użyć Ganache do wypełnienia ciasta – wystarczy dobrze ubić masę na puszystą, lekką i kremową konsystencję, którą następnie nałożysz z rękawa cukierniczego.

2. Jeśli chcesz użyć Ganache do pokrycie tortu, ogrzej masę w mikrofali przez około 1 minuty z mocą  340 W albo w kąpieli wodnej. Zmiksuj masę na kremową konsystencję i napełnij rękaw cukierniczy. Teraz wystarczy wybrać odpowiednią końcówkę i można zdobić.

3. Jeśli chcesz przygotować stały masłowy krem, zmieszaj masę z 150 g masła. Zmiksuj całość na wysokich obrotach przez około 5 minut. 

Skład

tłuszcz roślinny (palmowy, masło masło shea), cukier, odtłuszczone mleko w proszku, śmietanka w proszku, emulgator: E322 (sojowy), aromat.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Polewy tłuszczowe
Kolor: Biały
Pieczenie: Składniki
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: