ZAMÓWIENIA DO 12:00 DOSTARCZAMY NASTEPNEGO DNIA ROBOCZEGO.
Dotyczy jedynie dostawy kurierem! Informacje

Ciemna polewa Ganache - Ciemna czekolada 260 g

Kod: F54735
Brak oceny
Marka: Funcakes
30,23 zł –27 %
F54735 0 cdad4a2a761a9f1c26634294ad4d1cdb
30,23 zł –27 % 21,90 zł
Obecnie niedostępne
Pozycja została wyprzedana…
Ciemna polewa Ganache - Ciemna czekolada 260 g

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Ganache to francuska polewa czekoladowa, która ma kilka zalet w porównaniu ze zwykłą polewą i staje się coraz bardziej popularna wśród cukierników. Polewa ganache może być stosowana jako nadzienie do kremów, polewa do serników, ciast, babeczek lub jako nadzienie do deserów.

Sposób użycia 

Wystarczy podgrzać białą polewę ganache w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę lub podgrzać ją klasycznie w kąpieli wodnej. Ganache stwardnieje w lodówce. 1 opakowanie wystarczy do pokrycia tortu o średnicy 25 cm lub podwójnego nadzienia tortu o średnicy 20 cm lub do udekorowania 20-25 babeczek.

1. Jeśli chcesz użyć jej do nadzienia ciasta - po prostu dobrze ubij masę do lekkiej kremowej konsystencji, napełnij woreczek i napełnij.

2. Jeśli chcesz użyć ganache do pokrycia ciasta, podgrzej mieszaninę w kuchence mikrofalowej przez ok. 1 minutę przy mocy 340W lub w garnku w kąpieli wodnej - wystarczy odpowiednio wymieszać miksturę do uzyskania kremowej konsystencji i wypełnić cukierniczy woreczek. Wybierz odpowiednią końcówkę i udekoruj.

3. Jeśli chcesz zrobić gęsty krem maślany, wymieszaj tę mieszaninę i 150 g masła w misce. Wszystko miksuj na wysokich obrotach przez około 5 minut.

Skład

tłuszcz roślinny (palmowy, masło shea), cukier, odtłuszczone mleko w proszku, śmietanka w proszku, emulgator: E322 (sojowy), aromat.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Polewy tłuszczowe
Pieczenie: Składniki
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: