Liofilizowane owoce - mix 5 rodzajów + aronia Tajemnica młodości 135 g
Kod: X000068Opis szczegółowy produktu
Liofilizacja owoców to nowoczesna metoda ich suszenia polegająca na usuwaniu wody w procesie sublimacji lodu. Owoce zachowują swój kolor i smak niemalże identyczne w porównaniu ze świeżymi owocami, a przy tym zachowują również 98% wartości odżywczych. Można je spożywać w wysuszonej postaci albo namaczać. Doskonale sprawdzają się do zdobienia deserów lodowych, jako dodatek do musli, sorbetów, budyni, a także podczas pieczenia i zdobienia ciast, czy tortów.
-
Do uzyskania 100 g liofilizowanych owoców potrzebnych jest od 800 g do 1 kg świeżych owoców.
-
Zawartość: 135 g (wyprodukowana z 1350 g świeżych owoców).
Średnie wartości odżywcze na 100 g
Wartość energetyczna | 1641 kJ |
Wartość energetyczna | 392 kcal |
Tłuszcze | 2,1 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,72 g |
Węglowodany | 87,0 g |
- w tym cukry | 47,6 g |
Białka | 4,8 g |
Sól | 0,01 g |
Skład: 100% owoce poddane liofilizacji (procesowi suszenia mrozem): aronia 40%, wiśnia 20%, jeżyna 10%, morela 10%, truskawka 10%, jagoda 10%.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Owoce liofilizowane (suszone mrozem) |
---|---|
Pieczenie: | Składniki |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.