Masa do przygotowania ciasta cytrynowego - Limoncello 400 g
Masa do przygotowania ciasta cytrynowego - Limoncello 400 g
TOWAR W MAGAZYNIE ponad 30 000 produktów
Darmowa dostawa zamówieniach od 300 zł
Dostawa następnego dnia od wysyłki
Zwrot w ciągu 30 dni
Ciasto cytrynowe, lub inaczej mówiąc babka Limoncello, to tradycyjny włoski deser. Jest bardzo popularny i orzeźwiający zwłaszcza w letnie dni, idealny do porannej kawy. Mieszanka jest praktycznym wyborem do zrobienia tego deseru. Gotowe ciasto możesz polać sokiem z cytryny, polewą białkową, udekorować skórką z cytryny lub plasterkami cytryny.
Sposób przygotowania
Ogrzej piekarnik do 170°C. W misce umieść 400 g masy, 175 g masła i 4 jajka. Mieszaj na małych obrotach przez ok. 4 minuty do gładkiego ciasta. Natłuść masłem i bułką tartą blachę, formę tortową albo formę na babeczki (albo użyj papieru do pieczenia), wylej ciasto i piecz około 55 minut do uzyskania złocistego koloru.
Średnie wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna | 1583 kJ |
Wartość energetyczna | 378 kcal |
Tłuszcze | 1,3 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,6 g |
Węglowodany | 84,4 g |
- w tym cukry | 54,3 g |
Białka | 4,7 g |
Sól | 1,3 g |
Zloženie
cukier (50%), mąka pszenna, sok z cytryny (koncentrat 1%), jabłko (1%), substancja utrzymująca wilgoć: E450, E500, syrop fruktozowy, aromat naturalny (cytrusowy), emulgator: E472b (palmowy, rzepakowy), E477 (palmowy), sól, syrop glukozowy (suszony), mleko w proszku (odtłuszczone), mąka ryżowa, aromat (zawiera 0,2% alkoholu), substancja zagęszczająca: E415, E440, olej i tłuszcz roślinny (palmowy).
Alergeny
Może zawierać śladowe ilości: jaj, soi i łubinu.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Mieszanki i preparaty |
---|---|
EAN: | 8720143514685 |
Masa: | 400 g |
Pieczenie: | Składniki |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.