ZAMÓWIENIA DO 12:00 DOSTARCZAMY NASTEPNEGO DNIA ROBOCZEGO.
Dotyczy jedynie dostawy kurierem! Informacje

Mieszanka do wypieku biszkoptowego ciasta bez glutenu 500 g

Kod: FC86250
Brak oceny
Marka: Funcakes
25,29 zł –29 %
55179 piskotove cesto bezlepkove zmes 500 g
25,29 zł –29 % 17,90 zł
Obecnie niedostępne
Pozycja została wyprzedana…

Mieszanka do wypieku biszkoptowego ciasta bez glutenu 500 g

gluten-free-icon (1)

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Lekki, puszysty biszkopt jest świetnym wyborem,  jeśli chcesz upiec ciasto. Dzięki gotowej mieszance przygotujesz go łatwo i szybko w kilka minut, wystarczy dodać minimum składników i upiec. Uzyskany korpus możesz przekroić i wypełnić kremami, bitą śmietaną, galaretkami owocowymi lub doprawić słodkimi pastami. Produkt nie zawiera glutenu.

Sposób przygotowania

Zadbaj o to, aby składniki miały temperaturę pokojową. W misce umieść 4 szt. jajek, 20 ml wody i 250 g mieszanki na biszkoptowe ciasto bez glutenu. Miksuj na wysokich obrotach 7 - 8 minut, a następnie na niskich obrotach przez 2 - 3 minut. Formę wyłóż papierem do pieczenia albo spryskaj sprejem do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 175°C przez 35 - 40 minut (w tym czasie nie otwieraj piekarnika!). Po ostygnięciu korpus możesz ozdabiać jadalnymi dekoracjami, kremami i innymi dodatkami według własnych preferencji.

Średnie wartości odżywcze w 100 g

Wartość energetyczna  1648 kJ
Wartość energetyczna  394 kcal
Tłuszcze 3,1 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe  2,7 g
Węglowodany 87 g
- w tym cukry 44 g
Białka 3,5 g

 

Skład

cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, substancje spulchniające: E450, E500, emulgatory: E475, E433, odtłuszczone mleko w proszku, sól, aromat, substancja zagęszczająca: E412, barwnik: E160a. Alergeny oznaczono pogrubioną czcionką. Może zawierać śladowe ilości: jajek i orzechów.

Objętość: 500 g

Parametry dodatkowe

Kategoria: Mieszanki i preparaty
Pieczenie: Składniki
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: