Bezglutenowy krem masłowy 500 g
Kod: FC86855Opis szczegółowy produktu
Łagodny bezglutenowy krem masłowy odpowiedni do ozdabiania muffinek, cupcakes albo wypełnień do tortów. Jest idealny do powlekanych tortów. Do wykonania oryginalnych zdobieni kremem możesz użyć końcówki cukierniczej i rękawa. Produkt nie zawiera glutenu.
Sposób przygotowania
Przed użyciem surowce powinny mieć temperaturę pokojową. Wymieszaj 100 ml wody i 150 g mieszanki na wysokich obrotach miksera. Gotową masę pozostaw na co najmniej 1 godz. w temperaturze pokojowej. Mieszaj 180 g świeżego zmiękczonego masła przez około 5 minut do uzyskania kremowej konsystencji. Stopniowo dodawaj porcjami gotową mieszankę do masła, wciąż mieszając, aż składniki połączą się, tworząc kremową i gładką konsystencję.
Średnie wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna | 1691 kJ |
Wartość energetyczna | 399 kcal |
Tłuszcze | 3,0 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2,9 g |
Węglowodany | 92,0 g |
- w tym cukry | 85,0 g |
Białka | 1,0 g |
Sól | 0,0 g |
Skład
cukier, dekstroza, skrobia modyfikowana, olej roślinny nieutwardzony (kokosowy), syrop glukozowy, skrobia kukurydziana, odtłuszczone mleko w proszku, substancja zagęszczająca: E404, aromaty, białka mleka, regulator kwasowości: E330, emulgatory: E472, E471, stabilizator: E40. Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką. Może zawierać śladowe ilości: jajek i orzechów. Produkt bezglutenowy.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Mieszanki i preparaty |
---|---|
Pieczenie: | Składniki |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.