Czekoladowy ganache - wstępnie przygotowana mieszanka 400 g
Kod: 57211Opis szczegółowy produktu
Pyszny czekoladowy ganache to popularny krem do nadziewania i dekorowania ciast, i deserów. Mieszankę przygotowuje się łatwo i szybko.
Sposób użycia
Wymieszać 200 g mieszanki z 80 ml wody, podgrzać w kuchence mikrofalowej przy ok. 900 W i mieszać co 10-15 sekund, aż ganache będzie będzie miało gładką konsystencję i rozpuści się. Gotową mieszankę można od razu użyć na deser, tort lub ciasto. Porcja wystarczy do przykrycia tortu o średnicy 20 cm lub udekorowania około 15 babeczek.
Średnie wartości odżywcze na 100 g
Wartość energetyczna | 2274 kJ |
Wartość energetyczna | 543 kcal |
Tłuszcze | 35,8 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 21,6 g |
Węglowodany | 43,2 g |
- w tym cukry | 41,1 g |
Białko | 7,8 g |
Sól | 0,1 g |
Wskazówka
Dodaj masło do ganache, aby stworzyć pyszny krem.
Składniki
czekolada w proszku (cukier, miazga kakaowa, kakao w proszku (odtłuszczone), naturalny aromat waniliowy) (75%), masło kakaowe (10%), śmietanka w proszku (mleko, laktoza), mleko w proszku (całe).
Alergeny
Może zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi i łubinu.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Pieczenie |
---|---|
Pieczenie: | Składniki |
Smak (aromat): | Czekoladowy |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.