ZAMÓWIENIA DO 12:00 DOSTARCZAMY NASTEPNEGO DNIA ROBOCZEGO.
Dotyczy jedynie dostawy kurierem! Informacje

Temperówka do czekolady + 3 nierdzewne miski do temperowania jako prezent

Kod: CM104
Brak oceny
Marka: PME
236,95 zł –35 %
48701 temperovac cokolady 3 nerezove temperovacie misky ako darcek
236,95 zł –35 % 152,90 zł
Obecnie niedostępne
Pozycja została wyprzedana…

Temperówka do czekolady + 3 nierdzewne miski do temperowania jako prezent

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Temperówka do czekolady doceniana przez tych, którzy pracują z czekoladą w większych ilościach. Temperówka ma 2 stopnie ustawienia temperatury, jeden służy do topienia czekolady, a drugi do podtrzymywania surowca rozpuszczonego.

Sposób użycia

Czekoladową polewę wsyp do miski, wybierz odpowiednią temperaturę i rozpocznij podgrzewanie. Termostat utrzymuje wybraną temperaturę przez cały czas rozpuszczania.

Dane techniczne

Napięcie: 220 - 240 V
Częstotliwość: 50 Hz
Moc: 25 Watt

Jak pracować z temperówką? Instrukcja obsługi

  1. Umieść podstawę na płaskiej powierzchni roboczej.

  2. Umieść misę do temperowania we wnęce grzewczej.

  3. Podłącz jednostkę do gniazdka elektrycznego.

  4. Ustaw przełącznik w pozycji „topnienia” (II), aby podgrzewać przez około 10 minut.

  5. Do misy włóż masę czekoladową lub lukier, które chcesz roztopić. Maksymalna ilość materiału to 250 g – nie przepełniaj misek do temperowania.
    Uwaga: Jeśli używasz czekolady w tabliczkach, pokrój lub zetrzyj czekoladę ją na małe kawałki, aby skrócić czas topnienia.

  6. Od czasu do czasu mieszaj masę podczas procesu topienia.
    Uwaga: Nie używaj ostrych łyżek, noży ani narzędzi, ponieważ możesz nimi porysować powierzchnię miski do temperowania.

  7. Gdy czekolada się rozpuści, przestaw przełącznik do pozycji utrzymywania temperatury (I).

  8. W zależności od potrzeby użyj czekolady lub lukru.

  9. Po zakończeniu przestaw przełącznik do pozycji wyłączonej (0).

  10. Wyciągnij wtyczkę z gniazdka.

Aby temperówka służyła jak najdłużej: dbanie o temerówkę

  • Przed rozpoczęciem czyszczenia należy zawsze wyłączyć bazę i wyjąć wtyczkę z gniazdka.

  • Nigdy nie zanurzaj urządzenia w wodzie.

  • Wytrzyj podstawę urządzenia czystą wilgotną szmatką.

  • Opłucz naczynie do topienia w gorącej wodzie z mydłem i wyczyść je.

  • Nie wkładaj naczyń ani podstawy do zmywarki.

  • Do czyszczenia urządzenia lub pojemników nie używaj ostrych przedmiotów.

Zasady bezpiecznego i rozważnego użytkowania

WAŻNE ŚRODKI OSTROŻNOŚCI – przeczytaj przed rozpoczęciem użytkowania.

Temperówka jest przeznaczona WYŁĄCZNIE DO UŻYTKU DOMOWEGO!

Podczas korzystania z urządzeń elektrycznych należy zawsze przestrzegać podstawowych zasad bezpieczeństwa:

  • Przed rozpoczęciem użytkowania przeczytaj całą instrukcję.

  • Nie dotykaj gorących powierzchni. Zawsze używaj uchwytu.

  • Aby chronić się przed porażeniem prądem, nie zanurzaj przewodu zasilającego, wtyczek ani dolnej części w wodzie lub innej cieczy.

  • Zachowaj szczególną ostrożność, gdy urządzenie jest używane przez dzieci lub w ich zasięgu.

  • Odłącz urządzenie, gdy nie jest używane, szczególnie przed czyszczeniem. Poczekaj aż urządzenie wystygnie przed rozpoczęciem czyszczenia i przechowywania.

  • Nie używaj urządzenia z uszkodzonym przewodem lub wtyczką, a także w przypadku zauważenia, że urządzenie nie działa prawidłowo lub zostało w jakikolwiek sposób uszkodzone. Zwróć urządzenie do producenta/sprzedawcy w celu dokonania przeglądu, naprawy lub regulacji.

  • Zawsze używaj właściwych wtyczek i napięć.

  • Nie używaj urządzenia z akcesoriami lub misą do temperowania, które nie są zalecane przez producenta, ponieważ może to spowodować jego uszkodzenie.

  • Nie używaj na zewnątrz. Produkt przeznaczony wyłącznie do użytku w pomieszczeniach.

  • Nie pozwól, aby przewód zasilający wisiał na krawędzi stołu lub przegrody, albo dotykał gorących powierzchni.

  • Nie umieszczaj urządzenia na gorącej powierzchni, w pobliżu gorącego lub gazowego palnika, ani w piekarniku.

  • Nie używaj urządzenia ani misy do temperowania w kuchence mikrofalowej.

  • Zachowaj szczególną ostrożność podczas przenoszenia urządzenia z gorącym płynem.

  • Przed wyjęciem wtyczki z gniazdka ustaw przełącznik w pozycji „0”.

  • Nie używaj urządzenia niezgodnie z przeznaczeniem. Urządzenie przeznaczone jest wyłącznie do topienia czekolady lub jadalnych polew w kostkach.

  • Aby zmniejszyć ryzyko porażenia prądem, używaj tylko wyjmowanej misy do temperowania. Nie wkładaj ani nie rozpuszczaj materiału bezpośrednio w podstawie.

  • Nie top czekolady ani lukru w ilości sięgającej powyżej linii „MAX” zaznaczonej na naczyniu do topienia.

  • ZACHOWAJ TĘ INSTRUKCJĘ.

 

Parametry dodatkowe

Kategoria: Temperowanie czekolady
Pieczenie: Akcesoria cukiernicze
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: