ZAMÓWIENIA DO 12:00 DOSTARCZAMY NASTEPNEGO DNIA ROBOCZEGO.
Dotyczy jedynie dostawy kurierem! Informacje

Biała masa cukrowa Renshaw 1 kg

Kod: R02685
Brak oceny
Marka: Renshaw
46,61 zł –33 %
48065 biela potahovacia hmota renshaw 1 kg
46,61 zł –33 % 30,90 zł
Obecnie niedostępne
Pozycja została wyprzedana…

Biała masa cukrowa Renshaw 1 kg

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Biały fondant nadaje się do pokrywania tortów, dzięki czemu uzyskują gładki i jedwabisty efekt. Po powlekaniu możesz dodatkowo ozdobić tort figurkami, kwiatami, perełkami itp. Do pracy się z fondantem najlepsza jest temperatura pokojowa tj. ok. 22°C. Jeśli masa jest zbyt miękka, zalecamy pozostawić ją w folii spożywczej na pewien czas.

Sposób wykonania:

Rozwałkuj wystarczająco duży płat, aby równomiernie przykryć górną i dolną część tortu, łącznie z bokami. Przy przenoszeniu płatu, możesz sobie pomóc długą rurką lub wałkiem, na który w prosty sposób nawiniesz oprószony cukrem pudrem płat fondantu. Umieść płat na wierzchu tortu, a resztę opuść wokół krawędzi tortu. Użyj noża, aby odciąć nadmierne fragmenty fondantu, ale pamiętaj o tym, aby zostawić wystarczającą ilość masy do pokrycia boków. Podczas pokrywania możesz sobie pomóc plastikową packą - "żelazkiem", które zapewni gładką i równą powierzchnię, a ponadto zapobiegnie powstawaniu pęcherzy. Delikatnie dociśnij płat masy, tak aby go nie ciągnąć w dół, co mogłoby spowodować porwaniem masy. Po obłożeniu tortu resztki odetnij tak, aby pozostawić ok. 1 cm nadmiaru, który możesz umieścić pod tortem za pomocą plastikowego „żelazka” lub szpatułki.

Po otwarciu dokładnie zawiń masę w folię spożywczą, uważając, aby nie miała kontaktu z powietrzem, które powoduje twardnienie masy.

Do zwykłego okrągłego tortu o średnicy 25 cm zużyjesz około 1 kg fondantu. Aby poprawić elastyczność, zalecamy dodanie Tylo Powder lub wody. Optymalna proporcja to jedna łyżeczka na 250 g fondantu. Przed nałożeniem zalecamy dobrze wymieszać i rozwałkować wałkiem na cienkiej warstwie np. cukru pudru.

Średnie wartości odżywcze w 100 g

Wartość energetyczna 1711 kJ
Wartość energetyczna 404 kcal
Tłuszcze 6,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,1 g
Węglowodany 87,7 g
- w tym cukry 86,5 g

 

Skład produktu

Cukier, syrop glukozowy, olej roślinny - palmowy, substancja utrzymująca wilgoć: E422, emulgator E471, stabilizator E466, substancja konserwująca E202, barwnik E171, aromat

Alergeny

Wyprodukowano w fabryce przetwarzającej orzechy. Może zawierać śladowe ilości migdałów lub orzechów. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Masy do pokrywania i modelowania (fondant)
Kolor: Biały
Pieczenie: Składniki
Waga netto: 1000 g
Waga z opakowaniem (brutto): 1000 g
Expirácia: 3-6 mesiacov
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: