Biała masa cukrowa Renshaw 1 kg
Kod: R02685Opis szczegółowy produktu
Biały fondant nadaje się do pokrywania tortów, dzięki czemu uzyskują gładki i jedwabisty efekt. Po powlekaniu możesz dodatkowo ozdobić tort figurkami, kwiatami, perełkami itp. Do pracy się z fondantem najlepsza jest temperatura pokojowa tj. ok. 22°C. Jeśli masa jest zbyt miękka, zalecamy pozostawić ją w folii spożywczej na pewien czas.
Sposób wykonania:
Rozwałkuj wystarczająco duży płat, aby równomiernie przykryć górną i dolną część tortu, łącznie z bokami. Przy przenoszeniu płatu, możesz sobie pomóc długą rurką lub wałkiem, na który w prosty sposób nawiniesz oprószony cukrem pudrem płat fondantu. Umieść płat na wierzchu tortu, a resztę opuść wokół krawędzi tortu. Użyj noża, aby odciąć nadmierne fragmenty fondantu, ale pamiętaj o tym, aby zostawić wystarczającą ilość masy do pokrycia boków. Podczas pokrywania możesz sobie pomóc plastikową packą - "żelazkiem", które zapewni gładką i równą powierzchnię, a ponadto zapobiegnie powstawaniu pęcherzy. Delikatnie dociśnij płat masy, tak aby go nie ciągnąć w dół, co mogłoby spowodować porwaniem masy. Po obłożeniu tortu resztki odetnij tak, aby pozostawić ok. 1 cm nadmiaru, który możesz umieścić pod tortem za pomocą plastikowego „żelazka” lub szpatułki.
Po otwarciu dokładnie zawiń masę w folię spożywczą, uważając, aby nie miała kontaktu z powietrzem, które powoduje twardnienie masy.
Do zwykłego okrągłego tortu o średnicy 25 cm zużyjesz około 1 kg fondantu. Aby poprawić elastyczność, zalecamy dodanie Tylo Powder lub wody. Optymalna proporcja to jedna łyżeczka na 250 g fondantu. Przed nałożeniem zalecamy dobrze wymieszać i rozwałkować wałkiem na cienkiej warstwie np. cukru pudru.
Średnie wartości odżywcze w 100 g
Wartość energetyczna | 1711 kJ |
Wartość energetyczna | 404 kcal |
Tłuszcze | 6,1 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,1 g |
Węglowodany | 87,7 g |
- w tym cukry | 86,5 g |
Skład produktu
Cukier, syrop glukozowy, olej roślinny - palmowy, substancja utrzymująca wilgoć: E422, emulgator E471, stabilizator E466, substancja konserwująca E202, barwnik E171, aromat
Alergeny
Wyprodukowano w fabryce przetwarzającej orzechy. Może zawierać śladowe ilości migdałów lub orzechów. Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Masy do pokrywania i modelowania (fondant) |
---|---|
Kolor: | Biały |
Pieczenie: | Składniki |
Waga netto: | 1000 g |
Waga z opakowaniem (brutto): | 1000 g |
Expirácia: | 3-6 mesiacov |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.