Liofilizowane owoce leśne 100 g
Kod: AL001111Opis szczegółowy produktu
Liofilizacja owoców to nowoczesna metoda ich suszenia polegająca na usuwaniu wody w procesie sublimacji lodu. Owoce zachowują swój kolor i smak niemalże identyczne w porównaniu ze świeżymi owocami, a przy tym zachowują również 98% wartości odżywczych. Można je spożywać w wysuszonej postaci albo namaczać. Doskonale sprawdzają się do zdobienia deserów lodowych, jako dodatek do musli, sorbetów, budyni, a także podczas pieczenia i zdobienia ciast, czy tortów.
-
Do uzyskania 100 g liofilizowanych owoców potrzebnych jest od 800 g do 1 kg świeżych owoców.
-
Zawartość: 100 g (wyprodukowana z 1000 g świeżych owoców).
Średnie wartości odżywcze na 100 g
Wartość energetyczna | 1654 kJ |
Wartość energetyczna | 395 kcal |
Tłuszcze | 3,87 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,28 g |
Węglowodany | 84,2 g |
- w tym cukry | 39,7 g |
Białka | 24,7 g |
Sól | 0,01 g |
Skład: 100% owoce poddane liofilizacji (procesowi suszenia mrozem): 25% truskawki, 25% jagody, 25% maliny, 25% jeżyny
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Owoce liofilizowane (suszone mrozem) |
---|---|
Pieczenie: | Składniki |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.